понеделник, 18 ноември 2013 г.

Фондация Неогенезис внесе ново лекарство срещу рак

Темата, която ще засегна днес, е много чувствителна – за онкоболните у нас и лекарствата. Честно казано, трудно е човек да си позволи словоблудство дори в личния си блог, когато става дума за страданието на толкова много хора и угасването на толкова животи – същите като моя и вашия, които толкова ценим.

Въпреки това ми се иска да споделя за едно ново лекарство, което наскоро бе представено у нас, с надеждата, че ще е в помощ на мъчениците, които болестта покосява. Нарича се Видатокс и идва от Куба и фармацевтичната компания Лабиофам, чиито директор е д-р Хосе Антонио Фрага Кастро – племенник на великия диктатор. Основната му съставка е също толкова екзотична – отрова от син скорпион, обитаващ единствено островната държава.

Пресконференция с посланика на Куба по повод новото лекарство
Синият скорпион и отровата му станаха известни у нас през последните години като даващо ефект средство в борбата срещу рака, значителен брой научни изследвания също са доказали благотворния му ефект. Стигнало се е дотам хиляди от целия свят да се стичат всеки месец до Лабиофам, за да сдобият с лекарството, което още не било пуснато в продажба на чуждите пазари. Сред тях са били и много българи, една от които е Елена Банова – председател на фондация „Неогенезис“, която се е наела с продажбата на лекарството и по чиято заслуга е неговият внос у нас – първата страна от Европейския съюз, в която то бива легализирано.

Представянето на медикамента се е състояло в кубинското посолство в столицата, а на него са присъствали множество лекари, онкоболни, Елена Банова, политологът Светльо Кантарджиев, посланикът на Куба у нас, фармацевти от Лабиофам и други.

Като човек, който по семейни причини активно се интересува от онкологията у нас, съм доста развълнуван от появата на това ново лекарство. Дано оправдае надеждите, които са му възложени – вече започна тестовият му период. Ще се радвам ако и вие споделите някакъв практически опит с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар